4_1_banner.jpg
  Biografie  

Ik begon als 12 jarige in een buurthuis te draaien (disco/pop/hiphop etc.) in die tijd (1982) maakte ik ook al knipmixen voor de radio. Ik ben daarbij een paar keer in de show geweest van de beroemde BVD. (Band Van Doorstarters) Een jaar later kwam ik ergens de voorlopers van de house tegen, Chicago, Detroit Techno en Acid house en de stromingen die daar uit voortvloeiden zoals Techno en Trance. Ik was meteen verkocht aan deze muziekstroming met heerlijke diepe bassen en deuntjes die als golven door de toen veelal illegaal opgezette feestjes vlogen. Gelukkig werkte mijn zus toen in een platenzaak en zij wist via deze weg voor mij veel import te regelen. Vaak ook labelloos vinyl uit alle windstreken. Deze staan nog steeds in mijn collectie en zijn ware collectors items geworden.

Ik ben een DJ van de oude garde, voor wie ze nog kent; de BeatClub feesten, Luna feesten, Universal Dance feesten, de voor de insiders bekende "onder de A10' feestjes en natuurlijk was ik samen met andere oud gediende DJ's zoals Dano, Buzz Fuzz, Gizmo, Pavo en god weet wie nog meer wekelijks het beroemde Multigroove op zijn grondvesten deed trillen. Ik mag best met trots zeggen, dat wij de pioniers van de Nederlandse house scene zijn geweest.

Mijn eerste House feestje was in een gekraakte villa in Bloemendaal, waar ik mijn eerste plaatjes draaide in de echte house wereld dat was rond 1983 met de Chicago en rond 1985 de Detroit techno. Daarna volgende nog vele (meestal illegale) feestjes, mijn vader was mijn chauffeur in die tijd want een rijbewijs had ik toen nog niet. Helaas voor de arme man want die vond het een takken herrie. Eind jaren tachtig werd het eigenlijk alleen maar erger, want soms draaide ik een heel weekend, soms met sets van 6 tot 10 uur soms met drie a vier SL's (platenspelers), dat was niets bijzonders die tijd, Sorry DJ TiŽsto. Maar wij waren eerder met lange sets. ;)

Door contacten op de grotere feesten heb ik ook veel in het buitenland gedraaid, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, tja... Eigenlijk heel Europa wel gezien en andere delen van de wereld. In 1989 kwam ik een oude jeugdvriend van mij tegen en we raakten aan de babbel, bleek dat hij toevallig bezig was met het produceren van house muziek. Samen zijn we verder gaan produceren en in 1992 was ons eerste nummer op vinyl een feit. Een samenwerking met de andere eerder genoemde DJ's om een album te maken genaamd 'House Against Hate' daarna volgden nog vele albums en een hele lading compilatie CD's en optredens onder diverse aliasses waaronder Odyssee en Tin Hil. We hebben zelfs in de Dance top 10 gestaan in AustraliŽ met het nummer Pure Flow, zijn geremasterd door Carl Cox en ook samengewerkt met Lenny Dee (Industrail Strenght). Muziek maken en optredens hebben we tot 1997 volgehouden en toen vonden wij dat we wel een hele lange pauze verdient hadden. We produceren samen nog steeds nummers, maar meer voor het plezier en dat is nog steeds fantastisch om te doen. Wij gaan vast weer een aantal nummers naar plaat zetten want het is een verslaving dat onderhuids blijft jeuken. ;)

In dezelfde periode tot heden heb ik het ook druk met feesten waaronder Ground Zero, Mysteryland, E-Fect outdoor, Hellbound en Hellraiser. Ik heb zelfs deelgenomen met het organiseren van acht houseparty's (Troll) in Haarlem. Ja... druk druk druk maar het geeft mij nu ik een 'oudje' ben nog steeds een kick om te draaien en de mensen een lekkere avond te geven en het publiek op te laten gaan in de muziek en heb nog steeds een gezonde spanning voor ik de naald op de eerste plaat van de avond zet, hoewel ik tegenwoordig een stuk relaxter ben dan vroeger! Het is ook leuk om te zien dat House van alle tijden is, want bijna alle oude house die ik draai op feesten worden als nieuw gezien door de huidige generatie van house liefhebbers. Ik ben de 38 al gepasseerd en hoop dat ik nog heel veel jaren kan draaien en produceren en mensen het plezier kan geven die ik ook al 25 jaar beleef.

Copyright 2009 - DJ VOX